Katten Gustaf, kramgo och tråkig

Katten Gustaf

Här är Katten Gustaf igen. Han har varit här förut alltså? Jag antar att de hänvisar till en tidigare annons men det är inte så lätt att veta. Katten Gustaf hör till de där seriefigurerna som ska vara roliga men som endast i sällsynta undantagsfall är det. Som Knasen, och de flesta serierna i Larson. Värst är nog Rick O’Shay som gick i Fantomen. Det är en sådan där serie där man inte vet om det ska vara en punchline i varje stripp eller om de ska läsas som helsidor för det kommer aldrig något roligt.

Ful och tråkig annons måste jag säga. Oinspirerad. De har bara radat upp gosedjuren och gjort enklast möjliga annons av det, med tråkig typo och copy (lite reklamtermer där) och tydligen måste Gustaf alltid skrivas med versaler. ”Gustaf och hans kusiner” står det, men så vitt jag vet har han bara en kusin, Nermal, och han är inte med i annonsen.

Lundby är ett anrikt leksaksföretag som är mest känt för sina dockskåp, till exempel ”Småland”. Kolla in deras produktkatalog från just detta år (1984). Som småbarnsförälder går jag mycket i leksaksaffärer och strosar och jag förundras alltid över att det finns folk som köper ett dockskåp där minsta lilla blomkruka kostar en hundralapp.

Nu låter jag kanske lite sur och bitter. Vem är jag att sitta här och klaga på gamla annonser, seriefigurer och dockskåp? Men det är ju så i den här bloggen att både det bra och det dåliga får vara med och är något dålig måste det sägas. Nästa annons kanske jag höjer till skyarna i litterär eufori.

Lilla Fridolf 24/84

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *