Frågor och svar

1. Varför tar du med annonser från 70-talet när bloggen heter 80-talsreklam? Är du knäpp?

Det korta svaret är att det är min blogg och jag lägger upp precis vad jag vill. Det lite längre svaret är att det blir så mycket lättare med ett kort och enkelt namn på bloggen och då minst 90% av annonserna kommer att vara från 80-talet så beskriver namnet bloggen rätt bra ändå. Eftersom jag växte upp på 80-talet läste jag serietidningarna från 70-talet först då och de är därmed för mig förknippade med tiden då jag läste dem, snarare än när de gavs ut. Dessutom tycker jag att annonserna från 70-talet tillför mycket genom att man kan följa trender och varumärken under en längre tid. Hittar jag en riktigt bra annons från 1991, 1973 eller rentav 1969 tänker jag inte låta bloggens namn hindra mig från att dela med mig av den.

2. Varför lägger du bara upp annonser från Fantomen? Det var inte den enda tidningen vet du.

Vilka tidningar jag hämtar annonser präglas såklart väldigt mycket av vilka tidningar jag äger nu. Mina kartonger med Fantomen har jag nära till hands så det blir mycket sånt i början. Mina Tarzan har jag också nära till hands men där fanns nästan aldrig några annonser. I källaren har jag en stor kartong Western som kommer gås igenom framöver, efter det betar jag av brorsans kartong med Buster. Sen finns det massa strönummer av andra tidningar också så kort sagt: det kommer annonser från fler tidningar.

3. Varför lägger du upp annonser som varken är fina, roliga eller fula utan bara tråkiga?

Den här bloggen handlar inte om att plocka russinen ur kakan, välja ut de mest anskrämliga exemplaren eller plocka lätta poänger genom att ironisera över 80-talets frisyrmode. Den handlar om att ge en rejäl nostalgikick men framförallt om att dokumentera hur reklamen såg ut. Därför tar jag med alla annonser jag hittar. Det finns dock ett par undantag, t.ex. annonser för andra serietidningar.

9 tankar kring ”Frågor och svar

 1. Pingback: Ny sida: frågor och svar | 80-talsreklam

 2. M_M

  hej ser att du har skrivit en del om läskedrycker, har du någon aning om vad läsken Halka Banalka smakade? bana eller? jag hittar då ingen specfik info mer en om Vira Blåtira från samma läsk-serie…. tacksam för svar då jag inte är en så erfaren sökaer men bara halkade in o vill bara veta lixom… =)

  Svara
 3. Jesper

  Kul sida. Minns flertalet av annonserna (född -75). Läste mest Kalle och Fantomen, men jag anar att de två tillsammans nog täcker en stor del av annonserna från de flesta serietidningarna. Själv samlar jag på prylar jag hade som liten. BIlder på de prylarna finns på min något torftiga, men dock någorlunda aktiva sida, under kategorin ”Nostalgi”

  Svara
 4. Fiffi

  Hej !! Jag har hållit på och letat efter bilder på korkar från coca cola flaskor som kom ut någon gång mellan år 75-79, det fanns fanns skriven text på insidan av korken och alla sparade på dessa. Är det någon mer än jag som minns dessa??
  Letar även bilder på tuggummi papper som man vek ihop och satte ihop i långa rader och som man sedan gjorde draperier av . Någon som minns detta??

  Tack för en kul nostalgi sida =)

  Svara
 5. Håkan Brorson

  Hej!
  Har förgäves sökt efter info om glassen ”Caravelle”. Den liknade ett jetplan och var överdragen med mjölkchoklad och lite nötsmulor. Detta var på 60-talet. Någon som vet mer?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *