Philips Videopac G7000 med Rymdväktarna – se upp för pixlarna!

Gamla TV-spelsannonser är alltid kul för skillnaden mellan omslag och spel är så gigantisk. Se på det häftiga rymdslaget mellan vår lila hjälte och de onda flygande soptunnorna. Jämför detta med den infällda bilden på hur spelet faktiskt ser ut. ”Jaha, det är ett rymdskepp alltså”? De där pixlarna kunde vara vad som helst.

Philips Videopac G7000 (eller Magnavox Odyssey² som den hette i USA) kom 1978 och hade svindlande 64b i RAM, en 8-bitsprocessor på 1,79 MHz men framförallt – tangentbord i priset!

Förpackningen

Postern man kan beställa i annonsen är nog liknande denna.

Spel 39 ”Rymdväktarna” hette ”Freedom Fighters” på engelska och kom 1982 och ser ut så här:

Fantomen 25/83

3 tankar kring ”Philips Videopac G7000 med Rymdväktarna – se upp för pixlarna!

 1. jimmy bergqvist

  Det roliga är ju att konsolen är laddad med Videopac 38 (något PacMan-liknande spel) och inte 39 som anges.

  Svara
 2. Micke

  ”64 BITES I RAMMINNE” `??… Du måste väl ändå mena KILOBYTES ?… Hursomhelst, jag hade själv ”Atari 2600” (har den fortfarande nånstans !) och vet vad ”hårdvaruminimalism” innebär i termer av ”gaming” !. ”Videopac”, ”Atari 2600” och ”Vectrex” var verkligen otroligt klena, och det är därför besynnerligt att ”Intellivision” och ”Colecovision” inte erhöll större marknadsgenomslag än det de fick. Enligt Wikipedia kom ”Intellivision” i USA redan 1979. Jag har dock svårt att tro på att det gick att köpa det här i Sverige så tidigt. Som jag minns det dök ”Intellivision” upp ungefär vid samma tid som ”Colecovision” och ”Vectrex”, alltså runt 1984-85 (”Atari 2600” och ”Videopac” skulle jag vilja placera ungefär 1981-82 [?]. Rätta mig gärna om jag har fel. Dessförinnan var det Pong-konsoller på längden och tvären som gällde, ofta utan något varumärke och märkta på undersidan med ”Made in HONK KONG !”). Att ”Videopac” gick lös på hela 1200:- här ovan, så sent som i mitten på 1983, visar på hur DYRT det var att spela på den tiden !. 1200:- motsvarade på ungefär en månadshyra för en kommunal trerumslägenhet vid denna tidpunkt. Men sen så var det ju priset på dessa förbannade SPELKASSETTER också !.-Ett evigt dilemma för nästan alla gejmande kids när det begav sig, utom för rikemansbarn och de med hemdator (och dess tillgång till piratkopierade spel. I 8-BITARSGRAFIK dessutom, de bortskämda jävlarna !).

  Apropå ”Rymdväktarna”/”Freedom fighters” ovan: Okej, jag kanske är partisk nu, men jag måste säga att det mesta av mina atarispel åtminstone såg bättre ut än den där blippande pixelsörjan ! (”Demon attack”, ”Super cobra”, ”Hero” och ”Pitfall 2”, -med tanke på förutsättningarna-, tycker jag står sig rätt bra än idag till 2600:an, såsom speltitlar baserade på en 1-megahertzande plattform faktiskt).

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *