Skriv & Berätta om rosa brevvänner

Skriv & Berätta

Jag bara älskar när sånt här händer. En fråga jag gått och grubblat på i månader har fått sitt svar. Kommer ni ihåg annonsen för Postens ljudbrev? Där låg en oidentifierad tidning i en säng och gäckade mig. Men så stöter jag på den här annonsen och Helans glada nuna meddelar att tidningen i fråga var Postens egna Skriv & Berätta.

Jag har inga minnen av den här tidningen men den verkar ha kommit ut i 11 nummer mellan 1980 och 1987 och jag bara antar att den innehöll massa adresser till folk som ville ha brevvänner. I femman minns jag att vi fick anmäla intresse för att få ”pen pals” och det gjorde nästan alla. Vips damp det ner brev från massa olika länder, mest från tjejer (Manuella Horst från Tyskland, var är du nu?), som ville veta om jag hade något husdjur och om jag gillade Beverly Hills 90210. Men efter att man rett ut dylika spörsmål var man liksom klar och det hela rann ut i sanden.

Annonsen då: en rosa 80-talstjej sitter med pumps och rosa kläder på en obekväm stol i sitt rosa rum med en rosa tidning. En röd rubrik på det – hu!

Detta är bloggens första annons från Lilla Fridolf. Jag finner det totalt obegripligt att jag som 12-åring prenumerade på denna pensionärstidning. Lite som när Henrik Schyffert gick med i MUF.

Lilla Fridolf 24/84

6 tankar kring ”Skriv & Berätta om rosa brevvänner

 1. Erikbe

  Jag skickade ljudbrev till västtyske Jörg Freier som jag träffade på semestern i Danmark. Minns hans adress än idag. Har gjort ett par försök att se vad han gör idag men utan resultat

  Svara
  1. 80-talsreklam

   Jag undrar det samma. Men det fanns ju i alla fall en serietidning med Helan & Halvan som gavs ut till och med 1987, men de kan ju inte ha känts som det allra hetaste figurerna.

   Svara
 2. Pingback: Kul att tjuvlyssna på andras brev | 80-talsreklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *