GB ger dig fingret

GB Finger, 1984

1984 var inget toppenår för GBs glasskreatörer. Nyheterna var Joker (försvann 1987), Be-Bop och Citron Splitt (försvann 1986), Tom & Jerry (försvann 1985), Lollipop (kom på hösten och försvann 1984). Och så den här då, Finger, som också försvann 1986.

Isglass med jordgubbssmak format som en jäkla hand, där du ska börjar med att suga på pekfingret. Och så mitt på glassen, en stor bröstvårta. Jag bryr mig inte om ifall den var god, idén är sjuk. Jag har dock inte hittat några uppgifter om kontroverser, förmodligen lyfte ingen på ögonbrynen.

Fin annons annars, fartigt flygande glassar men interpunktionen är i vanlig ordning skum ”Toppen PUNKT”(?).

Fantomen 8/84

3 tankar kring ”GB ger dig fingret

 1. Micke

  Jag tror inte vad jag läser !. ”Finger” var ju SUPERGOD ju !. Helt perfekt närsomhelst om man kände för en glass som inte var så söt (eller dyr !).Dessutom: ”Piggelin”,”Igloo” och ”Finger” var ju de PERFEKTA isglassarna när det var riktigt varmt och klibbigt på somrarna !. Supersvalkande och billiga,med minimalt kladd och äckelsötma (endast ”Pommac” som isglass [ett mästerverk !],var bättre,men den förvann snabbt från listan).

  Apropå ”Lollipop”,som också var en riktig höjdare (jag fattade dock aldrig att stången var ETT TUGGUMMI,utan trodde det var en godisstång !.Uppenbarligen så funkade det också),så fattar jag inte vad du menar med:

  ””Lollipop (kom på hösten och försvann 1984)””… -Menar du att den kom redan hösten 1983 då alltså ?… Känns lite tidigt om du frågar mig.

  Svara
 2. John

  Har letat länge efter denna. Den vita/rosa magnum är något lik i smaken, men jag var två år senast jag smakade. Så kommer inte riktigt ihåg.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *