GB ger dig fingret

GB Finger, 1984

1984 var inget toppenår för GBs glasskreatörer. Nyheterna var Joker (försvann 1987), Be-Bop och Citron Splitt (försvann 1986), Tom & Jerry (försvann 1985), Lollipop (kom på hösten och försvann 1984). Och så den här då, Finger, som också försvann 1986.

Isglass med jordgubbssmak format som en jäkla hand, där du ska börjar med att suga på pekfingret. Och så mitt på glassen, en stor bröstvårta. Jag bryr mig inte om ifall den var god, idén är sjuk. Jag har dock inte hittat några uppgifter om kontroverser, förmodligen lyfte ingen på ögonbrynen.

Fin annons annars, fartigt flygande glassar men interpunktionen är i vanlig ordning skum ”Toppen PUNKT”(?).

Fantomen 8/84

4 tankar kring ”GB ger dig fingret

 1. Micke

  Jag tror inte vad jag läser !. ”Finger” var ju SUPERGOD ju !. Helt perfekt närsomhelst om man kände för en glass som inte var så söt (eller dyr !).Dessutom: ”Piggelin”,”Igloo” och ”Finger” var ju de PERFEKTA isglassarna när det var riktigt varmt och klibbigt på somrarna !. Supersvalkande och billiga,med minimalt kladd och äckelsötma (endast ”Pommac” som isglass [ett mästerverk !],var bättre,men den förvann snabbt från listan).

  Apropå ”Lollipop”,som också var en riktig höjdare (jag fattade dock aldrig att stången var ETT TUGGUMMI,utan trodde det var en godisstång !.Uppenbarligen så funkade det också),så fattar jag inte vad du menar med:

  ””Lollipop (kom på hösten och försvann 1984)””… -Menar du att den kom redan hösten 1983 då alltså ?… Känns lite tidigt om du frågar mig.

  Svara
   1. Micke

    Tack för länken !. Som jag ser det var 1984 ett sensationellt glass-år av listan att döma !. ”Piggelin” för ynka 2.25:- (med den rätta formfaktorn + originalomslaget från 70-talet och allt !). ”Tom & Jerry” minns jag inte hur de smakade, men att det var konstigt att stoppa in hela figuriner i munnen minns jag desto bättre (som ”att vara bebis igen”, fast inte på något positivt sätt direkt). ”Ice dream” var riktigt bra, men det var besvärligt att behöva leta efter den s.k. spateln i i glassboxen för att kunna äta den (i bland fanns det inte ens någon). Och så den smarriga ”Lollipop” då (med ”den extra godisstången”, som först i nutid visat sig varit ett TUGGUMMI !). ”Lakritspuck” Ahhh…Sååå konstig !..,men också så besynnerligt..GOD ! (finns även att köpa i nutid som plagiat i ”Willy”s diskar för glass i hushållspack). ”Boccia” var en riktig höjdare och jag utvecklade nästan ett litet beroende av dess förförande fräscha apelsinkrokantsupplägg under en period. ”Malaga”, Mmm…nu snackar vi ”PREMIUMPRODUKT” PÅ ALLVAR !. Den var så full med nötter, krokanter och sylter och grejer, att den i kombination med den feta mörka chokladen smakade som en lyxig tårta !. Jag brukade lägga den den i skål, låta den smälta lagom mycket, langa iväg den jävla pinnen och sedan bara FROSSA via sked !. ”Joker” var ”som en Storstrut fast ännu bättre ” !.-Massor av spräckta maffiga chokladflisor som lossnade i början av ätupplevelsen,, även om hälften ramlade ner på marken.

    Men mest anmärkningsvärd på denna fascinerade lista över svunna glassminnen är nog DEN ROCKAD AV SUPER-ISGLASSAR LÄNGST NER !. ”Kiwawa” ! Aahh,..vad jag älskade den, fast den ”bara var en isglass” !. ”Finger”.-”En smarrig isglass som smakade hallon och var formad som ett finger och en halv hand”. Såklart man gillade den !. ”Igloo”..LEGENDEN !. Vad finns det att säga som inte redan sagts ?..(även om idioterna på GB tog bort den från listan så lever åtminstone SMAKEN vidare i ”Calippo”-glassarnas nuvarande pappersfodral).
    ”X 15″…nästan lika legendarisk som ”Igloo” och SANSLÖST god heta sommardagar !. Och så ”piggelinen” då, lika enkel och god som klassisk och självklar, för varje unge nånsin som inte haft råd med dyrare glass på listan.

    (se´n har vi förstås ett gäng andra megasuccéer som inte är specifika för år 1984 på något sätt, som ”Tip top”, ”Sandwich”, ”Top hat” m. fl., men det är en annan historia sa flickan.)

    Nä du, att racka ner på 1984 års glasslista ska du vackert låta bli !. En bit in på 90-talet blev utbudet mera mediokert (”Banana Joe” är ett undantag dock), så välj ett av de årtalen istället då.

    Svara
 2. John

  Har letat länge efter denna. Den vita/rosa magnum är något lik i smaken, men jag var två år senast jag smakade. Så kommer inte riktigt ihåg.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *