Vinn tillbaks din enhjuling som Boogie snott

Boogie

Här kan man vinna sin egen enhjuling. Lite märkligt upplägg eftersom man rimligen redan äger den. Tuggummit Boogie minns jag inte alls, jag gissar att det blev utkonkurrerat av Hubba Bubba. Det är i alla fall ”fyllt” vilket fyller mig med onda aningar – enligt min erfarenhet är det endast fyllningen som har någon smak och när den försvinner (vilket sker ganska snabbt) tuggar man på något fullständigt smaklöst.

Men fyllningen verkar ha sina fördelar också. Chokladsmak på ”vanliga” tuggummin har jag aldrig stött på. Någon av läsarna som gjort? Även banan saknas ju i t.ex. just Hubba Bubbas sortiment.

Om annonsens design vill jag lyfta fram det fina teckensnittet men ack! Röd text på rosa bakgrund är aldrig en bra idé. Friläggning av bilder var ännu okänt men bilden i sig bjuder på ett par läckra basketkängor samt tufft uppvikta jeans.

Precis som i LEGOs annonser ser vi ett ”Fack” i adressen, bara så där.

Dennis 5/81

4 tankar kring ”Vinn tillbaks din enhjuling som Boogie snott

 1. Fredrik Johansson

  Minns dessa. De smakade skit. Banan-skit, choklad-skit och hallon-skit, även om den sistnämnda var klart bäst. Fyllningen gav känslan av att man tuggade tuggummi samtidigt som man hade typ en kaka i munnen som blandade sig med tuggummit på ett obehagligt sätt. Minns även den här annonsen. Skickade aldrig in nåt då min ärliga åsikt ändå inte skulle generera i någon enhjuling. Man kan inte låta bli att undra om någon skickade in nåt öht :-)

  Svara
 2. Fredrik Farhadian

  BOOGIE var ett mycket mjukt och saftigt tuggummi, minns det med förtjusning. Gum med fyllning kan man ha olika åsikter om men här tycker jag tillverkaren lyckades väl. Choklad- och banansmak kändes spännande – tänk om dagens tillverkare hade vågat ta ut svängarna så.
  Kommer även ihåg att det fanns en s.k. joggingdress med BOOGIE tryckt över torson. Säkert mjuk o go den med. Såg en pojke på Tylösands camping bära en sådan när det begav sig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *