Socialistiska näbbdjur möter Tigern Tony

Kellogg‘s Frost Flakes

Kellogg’s körde likt Hubba Bubba med serieupplägg på sina annonser och det är väl hugget som stucket vilken som var sämst. Hubba Bubba var i alla fall snyggt tecknad, av Alf Woxnerud minsann. Som barn gillade man allt tecknat så den här slank igenom den också.

Här åker Tony av någon anledning till Australien och läsarna får lära sig om de märkliga djuren där. Det märkligaste är väl färgsättningen. Vi får också tipset att sy fast en pung på magen att ha flingpaketet i. Lite sjukt är det allt men jag låter det passera. Det som däremot får ögonbrynen att rynkas är näbbdjuren. De kryper fram ur undervegetationen och utbrister hotfullt ”DAV DAV”. DAV? Här har manusförfattaren alltså smugit in en subtil hänvisning till Democratic Association of Victoria, australiens första socialistorganisation. Knappast okej med politisk propaganda i en annons riktad till barn!

Värt att notera är också att detta var innan ”Frost Flakes” bytte namn till ”Frosties”, och Tonys valspråk ändrades från ”GRR…MMM!” till ”GRRREAT”. Bra byten båda två.

Edit: Nu har jag lärt mig att ”dav” betyder ”hej” på danska. Någon trött översättare har missat denna ruta i annonsen från Kellog’s kontor i Glostrup, Danmark.

Lilla Fridolf 24/84

3 tankar kring ”Socialistiska näbbdjur möter Tigern Tony

 1. Micke

  Vänta lite. Sydde han fast en ficka i sitt egna kött och päls? Tur att jag som barn inte upptäckte det. Kunde ju gått galet.

  Svara
   1. Micke

    Inte såvitt jag minns. För gosedjur packar väl inte sina egna väskor, gosedjur blir nerpackade i väskor. Nej detta är djupt beklagligt. Nästan Aftonbladetstoff!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *