Fint som lakritssnus

Lakrisal

Den här gillar jag verkligen, vilken fin illustration! Lite 50-tal. Den får mig att tänka på några andra väldigt fina illustrationer som finns på Kalas-krämförpackningarna. Har ni sett dem? De ritades av Mikael Eriksson på Rithuset – min idol. På Rithuset verkar de ju kunna sina saker så jag frågade dem om de hade någon aning om vem som ritat Lakrisal-ungen ovan. De visste inte men satte en liten slant på Bengt Olof ”Bowen” Wennerberg (som bl.a. ritade vikingaskeppet på Explorer Vodka-flaskan) och jag är inte den som sätter emot.

Ännu en annons i kategorin ”rätt-språk-i-annonsen-men-fel-språk-på-förpackningen”, precis som Sor-Bits. Trots den lilla fadäsen är den betydligt snyggare än den knasiga draken de använde senare.

Fantomen 12/82

2 tankar kring ”Fint som lakritssnus

  1. Dennis Germundal (119 kommentarer) Inläggsförfattare

   Haha, det är ju underbart! Great minds think alike!
   Jag hade inte sett din samling innan, den är mycket imponerande. Jag lade till en länk här i högerspalten.

   Kul att du hittade hit och att du gillar bloggen!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *