He-Man, master eller inte?

Masters of the Universe

He-Man – nu snackar vi! Jag älskade He-Man när jag var liten! För den som inte förstår hur coolt He-Man är är det omöjligt att förklara. Det bara är coolt.

En rolig detalj är att manusförfattarna till den tecknade TV-serien inte kunde enas om vilka som var Masters of the Universe. Var det de goda eller de onda? Jag skulle tro att de flesta utgår ifrån att det är de goda som avses men i ett tidigt avsnitt säger He-Man i inledningen ”Together we defend Castle Grayskull from the evil Masters of the Universe”. I övriga avsnitt säger han ”Together we defend Castle Grayskull from the evil forces of Skeletor”. Den svenska översättningen ”Universums giganter” slog aldrig igenom.

Jag är lite förvånad över att det kom till Sverige redan 1983, jag skulle ha tippat på ett par år senare. Men den här annonsen säger inget om hur många gubbar som fanns, eller om slotten och tigern kommit ännu. Det fanns visst böcker i alla fall.

Priset 69:75:- känns riktigt billigt. Jag har för mig att jag fick ge 99:- för Man-At-Arms 1988. Men se… det stämmer ju på pricken!

Fantomen 22/83

8 tankar kring ”He-Man, master eller inte?

 1. Oscar Larsson

  Jag tycker det är roligt att de anger priset till ”ca. 69.75”. Ett ganska så exakt pris om du frågar mig. Trevlig blogg – riktig nostalgifest!

  Svara
 2. Tommy törnsten

  Jag vill poängtera det geniala i att inte avslöja att Skeletor har ett skelettansikte. Vilken hemlighet!

  Svara
   1. Tommy törnsten

    Jo. Det var något jag och min bror funderade väldigt mycket över. Det är i alla fall bättre än den ökända spelfilmen där man ser ett par människoögon längst inne i ögonhålorna, p.g.a. halvtaskig makering.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *