Björn Borg på bänken

Björn Borg läser Buster

Det här är mitt äldsta nummer av Fantomen och med råge den äldsta annonsen i bloggen hittills. 80-talsreklam? Nej, det är det ju inte men det bryr jag mig inte om.

För här halvligger ju själve Björn Borg på en massagebänk med endast en handduk (ok, klocka, hals- och armband också) på sin magra kropp. Han läser Buster 19/74. Serien med honom själv började i 11/75 så det är inte den han läser. Han ser road ut, men gesten ser ut att säga ”nej, din sopa!” eller ”hur kunde han missa det där läget?”.

Så här på hösten -75 var Björn 19 år men redan en etablerad stjärna, med segrar i Franska öppna, US Pro och Swedish Open under bältet. De fem raka Wimbledon-segrarna låg ännu i framtiden.

Jag är helt ointresserad av sport, men med en sporttokig bror läste jag väldigt mycket Buster under 80-talet. Att Björn Borg haft en egen serie kände jag dock inte till, jag antar att den lades ned senast 1983 då Björn lade racketen på hyllan. Fin annons ändå, men rubriken ”Game, set…” kunde slopats, och den röda texten kunde varit vit och legat snyggare.

Fantomen 17/75

2 tankar kring ”Björn Borg på bänken

 1. Henrik Fink Nilsson

  hehe jag läste aldrig buster men kommer ihåg all den där reklamen som satt på baksidan av alla serier jag läste.
  Du har en mycket skojig nostalgisida!, fantastisk!
  Jag minns en ball olw reklam med den där vargen där han sitter i en säng och äter chips, men han säger något i stil med att man ska inte äta chips i sängen då de smula så förbannat. hahaha

  Tack för en mycket najs sida!

  Henrik

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *