Sor-Bits är fräscht

Sor-Bits

Fräscht så det gnistrar om det! Sor-Bits kommer jag inte ihåg, det verkar vuxet och icke-godis-aktigt (sockerfritt rent av) så jag ignorerade det nog. Det fanns tydligen i alla tänkbara mintsmaker och hade en minimalistisk förpackningsdesign. ”Individuellt förpackade”, är det bra eller mest irriterande? Lite skeptisk till den bruna färgen.

Själva annonsen är lite tråkig och oansenlig. Det som sticker ut är det röda ”DIN” i rubriken och jag antar att det syftar på att det finns många olika smaker och att alla kan hitta sin personliga favorit. Det budskapet förvaltas inte alls i bild dock, utan de olika smakerna nämns i en fotnot. Jämför med Hubba-Bubbas annonser, som alltid visar bilder på de olika smakerna.

Men det som verkligen stör mig är att det är en dansk förpackning. Var det verkligen helt omöjligt att fixa en bild på den svenska? Eller var det dansk text på den som såldes i Sverige också?

Fantomen 4/87

2 tankar kring ”Sor-Bits är fräscht

  1. Jonas Andersson

    Sorbits var stort på 80-talet. Jag fick inte köpa sockertuggummi och var en stor konsument, och jag tror att de var pionjärer på sockerfritt, långt före stimorol och de andra blev det. Fanns i många färger/smaker. Godast var gul (saltlakrits) och grön (en slags mintlakrits) och jag minns också den ljusblåa som syns i reklamen, mörkblå (som var traditionell mint) och röd (som jag tror var spearmint).

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *