Vad vore Bullerbyn utan mjölk?

Mjölk i Bullerbyn

Den något anonyma organisationen ”Mejerierna” körde denna kampanj i början av 1987. Tre snarlika annonser med bilder från filmen Alla vi barn i Bullerbyn som gick på bio då (den hade premiär i december året innan). Eftersom jag är så smart har jag satt ihop de tre annonserna till en så att jag slipper skriva om varje separat.

Mejerierna satsade på säkra kort: sockersöta annonser med barn, svensk sommar och ett lamm. Jag undrar dock om folk började dricka mer mjölk efter att ha sett dessa annonser? Möjligen gick några fler och såg filmen. Men jag tycker de är ganska tråkiga. ”Vad vore Bullerbyn utan Kerstin?” – hon är väl knappt med i filmen eller? Och ”Det räcker inte med mjölk. Man måste ha kärlek också”. Borde det inte vara tvärtom? Eller nej, det kanske inte blir bättre.

Lite trivia kan jag vaska fram som vanligt!
Bosse i filmen spelades av Henrik Larsson som fortsatte med film och är producent i Hollywood nu.
Anna hette Anna på riktigt, blev sångerska och kom trea i Eurovisionsfestivalen 2002 (för Estland).
Lisa (Linda Bergström) hittar jag inget mer om än att hon med Kjell Bergqvist hade en stor roll i ett avsnitt av Anmäld försvunnen 1995.
Lasse (Crispin Dickson Wendenius) gjorde en liten insats i den svenska dubbningen av Mio min Mio, tillsammans med sin bror Max. Systern Chelsie gjorde också väsen av sig, som dottern i Svensson, Svensson.
Britta (Ellen Demérus) lämnade filmens värld och jobbar på Bonniers.
Olle (Harald Lönnbro) fortsatte som skådespelare och har gjort massor av filmer och TV-serier genom åren, trots det har jag nog inte sett en enda av dem.
Kerstin (Tove Edfeldt) är otippat nog den som lyckats bäst med skådespeleriet med huvudroller i Sanning och konsekvens, Hannah med h och den kommande The Stig-Helmer Story.

Fantomen 1, 2 och 3 1987

6 tankar kring ”Vad vore Bullerbyn utan mjölk?

 1. Linnea

  Hej!
  Jag driver en blogg som handlar om Astrid Lindgrens filmer och skådespelarna från dem. Jag undrar om det är okej att jag lägger upp bilden från detta inlägg i min blogg? Länkar såklart hit isf! :-)

  Svara
  1. 80-talsreklam

   Hej!
   Jag uppskatter verkligen att du frågar först – bra gjort!
   Ja du får använda bilden. Vill du ha den som den är eller de 3 originalbilderna var för sig?

   Länkar till min blogg gillar jag skarpt :)
   Ramlade förresten in på din blogg när jag letade fakta till inlägget ovan.

   Svara
   1. Linnea

    Hej!
    Det är alltid bäst att fråga! Har flera gånger hittat ”mina” bilder på andra bloggar och det är inte alltid så kul..
    TACK så mycket! Jag lägger gärna upp den som den är :)

    Svara
 2. Madeleine Svedberg

  Hej! Jag studerar Designingenjör på Chalmers Tekniska högskola i Göteborg. Just nu skriver jag och tre kurskamrater en rapport om marknadsföring genom förpackningsdesign och reklam under 1945-1989. Vi ska även göra en poster och är då intresserade av att använda bilden med (sloganen) ”Vad vore livet utan mjölk?”. Jag undrar om detta är okej för dig?
  Mvh Madeleine Svedberg

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *