Bångstyrig kill-hoj

BMX från DBS

Det här är vad jag skulle kalla en typisk BMX. Ordet används inte i annonsen så man undrar ju, hade den förkortningen inte slagit igenom ännu i Sverige 1987? Det är annars en annons i kategorin ”många tekniska termer samt målande beskrivningar av hur häftigt det är”, avsedd att få killar på fall (tjejer kan tydligen inte cykla på såna här).

Fyndig rubrik och sen mycket text, som vanligt förr. Fartfyllda rader som ”skena iväg över stock och sten” blandas vilt med vanligt gammal tråk-sälj som ”säljs endast genom fackhandeln”. Vissa saker låter inte så positivt som avsett eller vad sägs om ”DBS började rulla när mormor var ung” och det där om att beviset på kvaliteten kommer först om tio år?

Fantomen 7/87

6 tankar kring ”Bångstyrig kill-hoj

  1. Micke

    Hej
    Har precis kommit över just denna cykel helt komplett och ska restaurera den. Kan man ev få köpa denna reklambild/tidning? Med vänlig hälsning, Micke

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *