Bubbel-göken, koo koo!

Hubba Bubba på Skattkammarön

Nya äventyr med Hubba och Bubba! Tydligen är Hubba och Bubba nån form av brottsbekämpare som får larm från okänd ort när bovar (ofta i form av pirater) gör något dumt. Då reser de genast dem till mötes, blir utmanade på ”bubbelblåsningsduell” och vinner varpå bovarna flyr.

Men ärligt talat, de självsäkra piraterna (som trots färgen tydligen inte är Hubba Bubba lakrits)… borde de inte rimligen veta hur kassa deras bubblor är? Varför envisas de med dessa dueller? Varför flyr de för att Hubba och Bubba blåser större bubblor? Och varför använder de inte sina svärd?

Hubba Bubbas annonser hörde till höjdpunkterna när man var barn, allt tecknat gick ju hem och upplevdes inte ens som reklam. Själva tuggummit har jag alltid tyckt varit gott men för stort. Smakerna var 1987 strawberry, salty licorice, original, cola (min favorit) och nyheten apple som också var god. Två år tidigare fanns smaken lemon, men inte cola eller (såklart) apple. Soft bubbles – no troubles!

Fantomen 3/87

7 tankar kring ”Bubbel-göken, koo koo!

 1. stfn

  Jag noterade aldrig signaturen när jag var liten, men ser den nu och känner igen den som Alf Woxnerud, vilket var en nyhet för mig. Jag växte upp med HubbaBubba både i reklamserieform samt i munnen! Tack för en fantastisk sida dessutom!

  Svara
  1. admin

   Exakt! Det står i cirkeln till höger på paketen, men de körde visst inte med den sloganen så mycket i annonserna. Kanske ville de hålla de på svenska?

   Svara
 2. Pingback: Socialistiska näbbdjur möter Tigern Tony | 80-talsreklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *