Vem vill inte ha ett nytt cykelnav?

Torpedo cykelnav

Hur många killar i 12-årsåldern (min helt ovetenskapliga bild av den genomsnittlige Fantomen-läsaren 1978) bryr sig om vilket nav som sitter i deras cykel? Hur många rusar till cykelaffären och frågar efter ett nav från Torpedo? Måhända överskattar annonsören målgruppens intresse för cykelnav, måhända är det jag som är ute och cyklar (hepp!). Det har ju tydligen tillverkats mer än 200 miljoner Torpedonav, men den intressanta siffran tycker jag är hur många som gått med cykeln till cykelaffären och bett dem byta till ett Torpedonav.

Ganska cool annons ändå, med cykla i rymden-motiv hela fyra år före E.T. Kanske var rymden riktigt het redan nu dock, eftersom Stjärnornas Krig kom året innan.

Fantomen 7/78

4 tankar kring ”Vem vill inte ha ett nytt cykelnav?

 1. Anders, Film- och Musikbloggen!

  Jaså, är det här du gömmer dig på dagarna, Dennis! Underbart initiativ må jag säga! Du må känna dig länkad för den här bloggen va ju kanonkul! Är lite i branschen själv (jobbar som originalare på tryckeri) så det här med annonser och reklam är precis min grej, ska kolla här ofta. Tack!

  Svara
 2. 80-talsreklam

  Vad kul!
  Tänkte nog att du kunde uppskatta detta, det är med att dokumentera och visa upp gamla grejer är lite gemensamt för våra bloggar. Det är nyöppnat här, men jag ska också länka till bloggar jag läser och göra en fin header och så. Har massa inscannat som bara väntar på att läggas upp så återkom gärna.
  Jag skriver också om mina skivor här: http://dayviews.com/dennis-g/album/229549/
  Det finns en del hårdrock i alla fall, så kanske vissa som du kan tänkas gilla.

  Svara
 3. Anders Norrman

  Cool! Den där bilden hade jag som stor poster i mitt pojkrum! <=D
  Inte för att jag brydde mig om cykelnav, men bilden var häftig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *