När allt är festligt och kul – drick Fanta!

Ibland är allt bara helt perfekt. Man har en pappa som ser ut som Prins Charles. Man får en hundvalp som varit instängd i ett blommigt paket hela natten. Så festligt och kul och underbart som man bara har drömt om. Fast ännu bättre! Då vill man bara dricka ett stort glas Fanta och tänka på hur underbart allt är.

Jag gillar etiketten men 1-litersflaskor i glas känns farligt. När kom PET-flaskorna? Lite slappt av reklammakarna att inte ens försöka frilägga flaskan.

Fantomen 19/78

6 tankar kring ”När allt är festligt och kul – drick Fanta!

 1. Anna

  Spontant blir jag att tänka på Karlsson på taket när jag ser den här bilden. Tror att det är den härliga mixen av sent sjuttiotal, glada familjemedlemmar och födelsedag som gör det. Eller nåt. (Nu fick ju visserligen inte Lillebror någon hundvalp men ändå.) Om de nu prompt ville slippa friläggningen hade de ju åtminstone kunnat ställa flaskan på ett bord eller nåt och liksom ha med den i bilden från början? Hmm….

  Svara
 2. Sievert

  1,5l i glas? Nä, de var 1l. PET-flaskorna var däremot 1,5l. Och dök upp på tidigt 80-tal.
  Minns att man ibland kunde hitta 1l. glasflaskor från andra länder i Europa, då de var exakt samma flaska, endast trycket på flaskan skiljer. De senare flaskorna hade dock etiketter och var lite plattare där etiketten satt, medans de äldre (med tryck) var lite bulligare.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *