Sälj jultidningar – få råd med ful frisyr!

Semic Jultidningsförlaget

Åh, den gamla hundralappen! Den minns jag allt, även om den nog hade bytts ut mot efterföljaren vid det laget då jag började få hundralappar i julklapp och så. Som de flesta andra sålde jag jultidningar ett år. Först fick alla äldre släktingar ställa upp, sen gav jag mig ut för att stå i hallen hos virriga pensionärer och stressade småbarnsfamiljer medan de fumlade och bläddrade i katalogen och försökte förstå vilka rutor de skulle kryssa i. Det blev inte mycket till premie tyvärr.

Men nog om mig nu, jag är medveten om att du ändå inte kan koncentrera dig på texten eftersom du är smått chockad över frisyren på killen till höger. Vad i höge farao?!

Ganska tråkig annons annars. Man tyckte att den viktigaste texten gjorde sig bäst mitt på hundralappen så att den blir så svår som möjligt att läsa. ”Mors julbrev” låter som en lajbans tidning, nån som läst nån sån? Ska det verkligen inte vara ett ”a” efter Köksalmanack?

Fantomen 18/84

8 tankar kring ”Sälj jultidningar – få råd med ful frisyr!

 1. Cliff Barnes

  Hm, är den verkligen så ful, frillan? Iofs – om det inte vore för den ojämna luggen skulle man kunna tro att han har en hjälm på sig.
  Gamla hundringen gavs ut t om 1986, och var giltig t om 1998.

  Svara
  1. 80-talsreklam

   Hjälmfrisyren är inte så vacker, men nu var det ju frisyren till höger jag syftade på. Bakåtslick och sned tofs(?)

   Tack för info om gamla hundralappen! Kan inte minnas om jag ägde nån sån, det kan ha varit nåt år senare än 1986 som det började trilla in en hundralapp i julklapp.

   Svara
    1. 80-talsreklam

     Haha, oj nu blir jag lite osäker… vad säger läsekretsen – är personen till höger kille eller tjej?

     Jag tycker det ser ut som en typisk kille med moderatföräldrar och pianolektioner varje dag. Men jag kan ha fel.

     Svara
     1. Martin L

      Det är en tjej (syns på att hon har högre midja). Semic vill visa att de riktar sig till både killar och tjejer. Killen är dock viktigast eftersom han står till vänster, alltså först i läsordningen.
      Almanack är gammelsvenska. Husmoderns köksalmanack har funnits sedan 30-talet såvitt jag kan förstå från en mindre efterforskning på internet.
      Texten på 100-lappen är verkligen en dålig idé! Inte tjänade man några stora pengar på tråkjobbet heller :P

      Svara
 2. Ullis

  Kanske var det någon tidig, analog variant av kopieringsskydd, typ så att ingen skulle kunna klippa ut ”hundralappen” och försöka handla med den i affären? *gissar lite*

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *