Teknik som i verkligheten!

LEGO Grävskopa från 1979

Jag vet, bloggen heter 80-talsreklam men jag läste ju tidningar från 70-talet på 80-talet eller hur? Ok. Här har vi LEGOs grävskopa från 1979 och till råga på allt var den årets leksak då. Den har ju Technics-looken och ser ganska kul ut. Hours of fun! Det står ”kugghjulen driver larvfötterna” men det står inte något om nån motorkraft så jag antar att man helt enkelt med handkraft kör runt med grävskopan. Men då är det väl larvfötterna som driver kugghjulen?

”Ytterligare 6 modell-lådor […] finns i leksaksaffärer…” Fanns det alltså bara 7 olika LEGO-modeller totalt i Sverige 1979?!

En annan märklig sak är adressen. Vad menas med ”Fack” och inget nummer efter? Varför står det ”Lerum 1”? Kommer frågorna nånsin få svar?

Fantomen 20/79

11 tankar kring ”Teknik som i verkligheten!

 1. Alexandra Jau

  För att man ska få säga ”som i verkligheten” så tycker jag att det måste finnas åtminstone ett exemplar av legotraktor i naturlig storlek. Jag funderar på att ta mig an det projektet.

  Svara
  1. 80-talsreklam

   Håller med dig, i själva verket är nog den där grävskopan ganska långt ifrån hur grävskopor i verkligheten ser ut och fungerar.
   Håll mig underrättad om ditt projekt, det låter super!

   Svara
   1. Peter Tenglund

    Detta är inte en grävskopa utan en bulldozer, vilket den efterliknar mycket väl, möjligen skall skopan bytas ut mot ett shaktblad.

    Svara
 2. Pingback: Stabil ramkonstruktion till nioåringen | 80-talsreklam

 3. Andreas

  LEGO 856 Bulldozer (379 bitar) levereras utan motor men kan modifieras med motor art no 870 enligt medföljande ansvisning. Att det bara fanns sju modeller att välja på beror säkert på att att man endast avser det som i folkmun kallades för ”teknik-lego”. Jätterolig blogg förresten. :)

  Svara
 4. Pingback: Vinn tillbaks din enhjuling som Boogie snott | 80-talsreklam

   1. Peter Tenglund

    Jag minns att jag hade svårt att bygga den. Året efter fick jag bilchassiet, det som skulle påminna om ett folkvagnsunderrede. Minns att det kostade ca 350 kr

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *