Det krasar så gott mellan tänderna

Owl Reffel Chips

På 80-talet skulle alla sorters godis och snacks ha en tecknad figur. OLW körde med en varg med stor prickig fluga. Kul copy som börjar med en gåta (dock med glömt frågetecken), och så får man lära sig att chips krasar gott mellan tänderna. Namnet ”Reffel Chips” väcker en del frågor. Man skriver ju ”räfflade chips” med ”ä” men här ska det tydligen vara ”e”. Och var det här med ”refflorna” så fantastiskt att man var tvungen att smälla upp det stort och först på påsen?

Fantomen 26/84

1 tanke kring ”Det krasar så gott mellan tänderna

  1. Magnus

    Om jag inte missminner mig så gick vargen under namnet ”Olwen”, ordlekar är ju alltid gångbara.

    Tack för en underhållande blogg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *